FORGOT YOUR DETAILS?

HJM Design

Behandeling en Onderhoud

De levensduur van uw steigerhouten meubel kan verlengd worden door deze goed te behandelen en te onderhouden. Om een goed beeld te krijgen van de houtsoort waar onze meubels van gemaakt worden hebben we eerst even wat korte feiten omtrent Steigerhout:

Wat is Steigerhout? Steigerhout is grof gezaagd, ongeschaafd vurenhout en wordt voornamelijk gebruikt voor steigers in de bouw. De planken zijn gebruikelijk 5 meter lang, 19,5 cm breed en 3 cm dik. De plank heeft een lange vezel en is een zachte houtsoort, waardoor het een flexibele plank is om mee te werken en geen harde splinters heeft.

Zitten er ook splinters aan het steigerhout? De meubels in onze collectie zijn gemaakt van steigerhout. Alle meubels worden geschuurd en met zorg gemaakt. Ondanks deze zorg kunnen we splinters niet geheel uitsluiten.

Werkt het hout nog na / krimpt het hout nog na verloop van tijd? Al het hout is teruggedroogd naar 15 % vochtigheid, zodat dit geschikt is om meubels te maken die binnen geplaatst kunnen worden. Hierdoor is de nakrimp vrijwel niets. Bepalend voor nakrimp kan wel de luchtvochtigheid in uw woonkamer zijn. Indien uw luchtvochtigheid binnenshuis tussen de 40% en 60% is, is de kans op werken of nakrimp klein. Tijdens de wintermaanden kunnen steigerhout meubels vaak wel wat gaan werken omdat de luchtvochtigheid hoger ligt.

Alle steigerhouten meubelen hebben een behandeling gehad van meerdere verf- en beitslagen, waardoor de steigerhout planken een verouderde ‘look’ hebben gekregen. Ondanks dat het dus nieuwe steigerhouten planken zijn, hebben ze dezelfde typische robuuste uitstraling van verouderd steigerhout, maar dan met een aantal ecologisch verantwoorde, levensduur verlengende en product verbeterende toevoegingen. Hierdoor hebben de planken een betere weersbestendigheid en vochtwerende eigenschappen.

U kunt de steigerhout meubelen het beste onderhouden door ze direct te behandelen met MR. J Furniture Care. De spray bevat een reinigingsdeel en een onderhoudsdeel en verwijdert vlekken van uw meubel in één behandeling. U kunt het toepassen op meubels van steigerhout, gelakte en geoliede bladen.Indien u de meubelen direct behandeld met MR. J Furniture Care, hoeft u alleen nog eventuele vlekken bij te werken en ongeveer 1x per jaar in zijn geheel weer te behandelen.

Meer informatie en de behandel instructies van MR. J Furniture Care kunt u hier vinden.

TOP